Veggie Pad Thai

2018. 05. 29.

Sokan azt gondolják, hogy a zöldség igazából köret és nem lehet elég változatosan elkészíteni.
Ez a recept azonban erősen rácáfol erre a gyakori állításra.

Veggie Pad Thai

Fotók: Zergi Borbála

Kedves Olvasók! 

A Yama Kitchen csatornán mindig igyekszem változatos ötleteket adni arra, hogyan tegyük a zöldségeket ízletessé. A vegán életmód egyik legnagyobb pozitívuma, hogy megtanít más szemmel nézni a zöldségekre: amit eddig köretként kezeltünk, az hirtelen főétellé, elsődleges táplálékká válik, s rádöbbenünk, hogy csupán megszokás és egy kis fantázia kérdése, hogy tudunk-e kielégítő ételt készíteni. Sokszor előfordul, hogy ugyanaz a 3-4 zöldség marad a hűtőben, de nem készítek belőlük kétszer ugyanazt (na jó, ez nem igaz, mert annyi jól bevált recept van már a tarsolyban, hogy sokszor nem érzem unalmasnak, ha egymás után többször ugyanazt esszük). Ez a recept is befutó, ha maradékok feldolgozásáról van szó. 

Hozzávalók: 

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 fej kaliforniai paprika

1 szál sárgarépa

1 cukkíni

1 hüvelykujjnyi friss gyömbér

1 narancs facsart leve

5-6 ek. vegán szójaszósz vagy tamari szósz

5 ek. tahini 

Elkészítés: 

A vöröshagymát, répát, kaliforniai paprikát és cukkínit felaprítjuk, felkockázzuk vagy felcsíkozzuk.

Egy turmixgépben összeaprítjuk a fokhagymát, a friss gyömbért és a gép segítségével összedolgozzuk a narancslével, tahinivel és szójaszósszal is. A kész szósz egy részét egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felcsíkozott zöldségeket és lepirítjuk őket.

Amikor már kissé összeestek a zöldségek, hozzáöntjük a többi a maradék szószt és közepes lángon, gyakori átforgatás mellett főzzük kb. 15 percig vagy amíg a zöldségek meg nem puhultak. 

Tipp #1: a cukkínit szeretem a végén beletenni, hogy az kicsit roppanósabb maradjon. 

Tipp #2: Köretként érdemes rizst, quinoát, bulgurt vagy rizstésztát készíteni. 

Jó étvágyat!

< Vissza az előző oldalra
Top