Vegán "sajtos" makaróni

2018. 02. 26.

HAPPY 2018!

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel jelentkezem. Nagy kedvencem a sajtos makaróni, ami számomra a tökéletes téli "comfort food" csak éppen egészségtelen, állati zsírok nélkül: zöldségekből.

Vegán "sajtos" makaróni

 

A személyes csatornámon, amit ide kattintva megtalálhattok, csatlakoztam a VEGANUÁR kihíváshoz, melynek lényege, hogy vegán youtuberekkel január 2-7 között egy-egy videóval, receptötletekkel és személyes történetekkel motiválunk benneteket egy egészségesebb, emberségesebb, együttérzőbb életmód folytatása felé. A kihívás további résztvevőit a bejegyzés végén linkelem. Ezt a receptet is azért osztom meg veletek, hogy lássátok: a vegánság óriási kreativitást, szabadságot jelent a konyhában és nem "fűevésből" áll. Mindenkinek szeretettel ajánlom, akár életmódváltáson, vegánná váláson gondolkodsz vagy egyszerűen finom ízekre vágysz. Nem utolsó sorban pedig: minden állati eredetű összetevőtől mentes étkezés, picit közelebb visz bennünket egy fenntarthatóbb világ felé.

 

 

Összetevők:

1 szál répa

1 nagyobb édesburgonya

1 nagyobb normál burgonya

1 fej vöröshagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

1 tk. pirospaprika

1 tk. cayenne bors

só és bors ízlés szerint

1 ek. citromlé

100-150 g sózatlan kesudió (pörkölt és nem pörkölt vegyesen)

1-2 ek. sörélesztőpehely

Makaróni tészta durum lisztből

Elkészítés:

A kesudiót áztassuk vízbe kb. 1 órára. A makarónitésztát tegyük fel főlni enyhén sós vízbe, 10-12 perc alatt félpuhára főzzük. Ha megfőtt, szűrjük le, keverjük át egy kis olíva olajjal és tegyük félre míg elkészítjük a szószt. Azért szeretem előre megfőzni a tésztát, mert a szósz úgyis felmelegíti, nem baj ha kicsit kihűl.

[gallery ids="3096,3098" type="rectangular"]

A zöldségeket megpucoljok, felkockázzuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk, s a felkockázott zöldségeket jól lepirítjuk közepesen magas hőfokon. Adjunk hozzá sót, borsot, s jól keverjük össze, majd engedjük fel vízzel és főzzük őket puhára.

Ha a zöldségek megpuhultak, merjük őket egy blender vagy turmixgép tartályába, adjuk hozzá a beáztatott kesudiót (víz nélkül), sörélesztőt, pirospaprikát, cayenne borsot, citromlevet és fokhagymát majd pürésítsük össze, míg sajtkrémszerű állagot nem kapunk.

A kész szószt keverjük össze a megfőtt tésztával és már tálalhatjuk is.

 

Remélem, elkészítitek ezt az isteni receptet. Szívesen látom a ti verziótokat, úgyhogy ne felejtsetek el megjelölni ételfotóitokon, s használjátok a #yamakitchen hashtaget is!

VEGANUÁR 2018 kihívás résztvevői:

Almási Petra

Noraspiration

Veganlizm

Rimóczi Zsófi és Lackó

Dóri Végh

VeganFlora

Csatlakott te is a kihíváshoz és használd a #VEGANUÁR címkét a képeid, videóid alatt!

Szeretettel,

Fatima

 

< Vissza az előző oldalra
Top